A WOMANS WORLD

Blog

  

HELLO BLOG!


Terug naar overzicht

05-02-2018

HELLO ROOD WIT GEEL! HELLO OETELDONK!

Wanneer ik dit schrijf, ben ik aan het vertoeven in een super cute hotel in Parijs. Het interieur is industrieel en zo INTENS (yes, daar is ie weer) gaaf. Ik ben hier samen met een vriendin en ja, ik geef toe, we hebben al bekokstoofd hoe we eventueel onopgemerkt de mooie lampen of douchekop mee kunnen nemen. Tevergeefs, ik denk toch dat wij alleen de zeepjes in onze tas kunnen doen.

Naast dat ik aan het genieten ben van de baguettes en croissants (zo jammer dat er bij bloggen geen geluid zit, want wanneer je het schrijft ga je het automatisch ook uitspreken. Het accent is namelijk heerlijk om na te doen), ben ik dus ook aan het aftellen. Aftellen? Ja. Waarvoor? Nou, het jaarlijks feestje is weer in aantocht!

Over iets minder als een weekje staat Den Bosch op z’n kop en veranderen we de stad in het “durp” OETELDONK!! Een feest wat in teken staat van dansen, zingen (mijn arme stem), bier drinken, rood wit gele shawls, blauwe kieltjes en jasjes. Velen denken dat het een excuus is om je helemaal lam te zuipen. Ik kan je vertellen, het is meer dan dat!! Het feestje draait in Oeteldonk om saamhorigheid, samen bier drinken, samen lachen en samen dansen. Of je nou oud of jong bent, bruin of wit, arm of rijk, het maakt niets uit. Het gaat erom dat je plezier met elkaar hebt. En ik wil je zeggen: in tijden van nu, kan de wereld wel wat saamhorigheid en liefde gebruiken.

Het is een utopie om te denken dat dit de wereld verbetert. Alleen wil ik wel deze boodschap meegeven: sla een keer een arm om een onbekende en proost samen met hem of haar! Proost vooral op het leven, het is namelijk fantastisch!

Mocht je uit een andere stad komen en je wil graag mee feesten, hierbij een aantal tips:
Tip 1: scoor een shawl!!
Tip 2: kom vooral overdag
Tip 3: laat je meeslepen door de Oeteldonkers

Als een echte Oeteldonkse winkel betaamd, hebben wij ook dit jaar een gaaf embleem. Heb je hem nog niet gescoord?! Zorg er dan voor dat je na het lezen van mijn blog, naar de winkel rent!! Het embleem van dit jaar is fantastisch en kost maar €5,-!!

Voor alle andere lezers die géén carnaval vieren: HELLO Den Bosch heeft dat weekend aangepaste tijden, hou daar rekening mee. Wanneer wij weer terug verandert zijn van Oeteldonk naar Den Bosch, staan mijn collega’s weer paraat om je te verwelkomen in de winkel!


Au revoir! En wie weet tot in de kroeg!

Liefs
LuusTerug naar overzicht